ФК Одесос е създаден през 2014г в гр. Варна и към днешна дата се е утвърдил като водещ в ранното детско обучение по футбол. Основатели са трима лицензирани треньори, двама от които- Димитър Митов и Руслан Грозданов, продължават да ръководят и развиват школата.

Клубът е достъпен за всички момичета и момчета на възраст от 6 до 15 години, които обичат футбола и имат амбиция да се развиват. Философията на обучението е придобиване и развитие на индивидуални умения и познания по уникална и забавна методика. Акцентът в тренировъчния процес пада върху технически, тактически, физически и силно социални елементи. Позитивно мислене, комуникация, пъргавина, гъвкавост, дрибъл, скорост и т.н. се отработват по време на заниманията в нашата школа. Не е тайна, че взаимстваме тренировки от най-добрите школи у нас и в чужбина.

Възпитаниците на детски ФК Одесос имат възможност да демонстрират своите умения целогодишно в организирани за целта контролни срещи и турнири в страната и чужбина. Участваме с три възрасти и в календара на ЗС на БФС. Стремежът ни е децата да усвоят футболната “азбука”, за да има България отново футболни величия като Христо Стоичков, Борислав Михайлов, Димитър Бербатов.